Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Gračanici

Razmatranje slučajeva nasilja u porodici – Koliko smo odmakli i kako dalje?

14.12.2018.

U općinskom sudu u Gračanici održan sastanak na temu : Razmatranje slučajeva nasilja u porodici – Koliko smo odmakli i kako dalje?

Uz podršku Švedske u Bosni i Hercegovini,   Atlantska inicijativa, nevladina organizacija sa sjedištem u Sarajevu, provodi projekat Rod i pravosuđe.

U okviru provođenja projekta dana 13.12.2018. godine,  u Općinskom sudu u Gračanici, održan je sastanak na temu: Razmatranje slučajeva nasilja u porodici – Koliko smo odmakli i Kako dalje?

Na sastanku su osim predstavnika Atlantske inicijative bili prisutni izlagači,  sudije, stručni saradnici i pripravnici Općinskog suda u Gračanici,  predstavnici Policijske stanice Gračanica i Doboj Istok te predstavnik Centra za socijalni rad Doboj Istok.

Obrađene su teme: Uzroci i posljedice nasilja u porodici, posljedice nasilja u porodici na djecu,  u okviru koje teme je prikazan  film te su prisutni upoznati sa priručnikom: Sudska  razmatranja slučajeva nasilja u porodici.

Kroz interaktivnu diskusiju svih prisutnih razmijenjena su mišljenja u vezi sa navedenom temom značajna za budući rad svih učesnika.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

11.jpg

44.jpg

55.jpg